SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

25.1. Dottoressa Cristina Maffein esitelmä ”Montagna: passato, presente, futuro. Conoscere le Alpi negli aspetti territoriali, antropologi, culturali ed economici”

15.2. FT Jussi Hanskan esitelmöi aiheesta ”Juutalaissota, Flavius-keisarit ja Rooman kaupunkikuva ensimmäisen vuosisadan jKr. lopulla”

22.3. Italian kulttuuri-instituutin apulaisjohtaja, Dott. Giovanni Sciolan esitelmän aiheena oli huomattava italialainen prosaisti ja lyyrikko Gabriele d’Annunzio. Runsaan kuvamateriaalin täydentämän esityksen otsikko oli ”Gabriele d’Annunzio e il Vittoriale degli italiani”.

19.4. Historian pariin pääsimme dos. Antero Tammiston johdolla. Aiheena oli Pompeji, otsikolla ”Pompeji suomalaisten kävijöiden kohteena”. Tällä kerralla keskityttiin kaivausten sijasta henkilöihin, jotka ovat aikojen kuluessa vierailleet Pompejissa.

17.9. Dos. Mikko Lahtinen käsittelee esitelmässään politiikkaa,otsikolla ”Palazzon ja Piazzan politiikka”. Mainittakoon, että Tieteentekijöiden liitto on valinnut Mikko Lahtisen v. 2007 tieteentekijäksi.