SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

ESITELMÄTILAISUUKSIA EI TOISTAISEKSI JÄRJESTETÄ

11.2.2021

Pirkanmaalla on voimassa kokoontumisia koskeva rajoitus 1.3.2021 asti: ”Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston (Avi) päätöksen nojalla.”

Tästä johtuen yhdistyksemme ei ole voinut toteuttaa tammi- ja helmikuulle suunniteltuja esitelmätilaisuuksia. Seuraamme tilannetta. Kun epidemia alueellamme helpottuu ja rajoitukset poistuvat, voimme jälleen tarjota kiinnostavia tapahtumia Italian kulttuurin ystäville.

Syksyn 2020 Esitelmät

ti 6.10.2020 klo 18

Taidehistorioitsija Taru Heinonen:

Piero della Francescan fresko Pyhän Ristin Legenda Arezzossa.

ti 3.11.2020 klo 18

FT dosentti Marja-Leena Hänninen:

Suuri jumalten äiti ja hänen palvojansa Ostian satamakaupungissa.

ti 8.12.2020 klo 18

FT taiteentuntija kirjailija Liisa Väisänen:

Fellini 100 vuotta.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja järjestetään pääkirjasto Metson Lehmus-salissa

(Pirkankatu 2, Tampere)

Koronasuositusten huomiointi tilaisuuksissa:

Luentosaliksi on varattu Metsosta aikaisempaa isompi tila. Näin pystymme paremmin huolehtimaan suositusten mukaisista etäisyyksistä. Myös kasvomaskin käyttö on suositeltavaa.

Syksy 2019

tiistaina 24.09 klo 18 Valokuvataiteilija ja kuvajournalisti Petri Nuutinen esiintyi aiheenaan ”Valokuvia ja kokemuksia Italiasta ja italialaisista”

tiistaina 29.10 klo 18 FT Marja Sakari esitteli Rolando Pieraccinin taidekokoelman (1900-luvun italialaisten mestareiden teoksia Ateneumin taidemuseossa)

keskiviikkona 11.12 klo 18 Liisa Väisäsen aiheena oli ”Kymmenen italialaista valtiojohtajaa aina Italian yhdistymisestä nykypäivään”

Kevät 2019

Keskiviikkona 30.1. pidettiin yhdistyksen vuosikokous, minkä jälkeen FM Kalle Mäkelä esitelmöi aiheesta: ”Se unohdettu Italia, RSI 1943-45”

Keskiviikkona 27.2. Maija-Leen a Kallela kertoi Francesco Petrarcan teoksesta Africa – laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä (Kallela on teoksen suomentaja)

Keskiviikkona 27.3. Kääntäjä ja runoilija Hannamari Heinon aiheena oli Nobel-kirjailija Eugenio Montale suomentajan silmin ja korvin

Keskiviikkona 24.4. Dante-päivän vieraamme oli Dott. Fiorello di Silvestre aiheenaan ”Viaggio in treno in Sicilia” (tutustuimme Acitrezzaan, Lentiniin, Ragusaan, Santa Croce Camerinaan, Agrigentoon, Cefaluun ja Liparin saariin)