SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

Tiistai 23.8.2022 klo 17 Pääkirjasto Metso, Kuusi-sali                 

Eero Hämeenniemi kertoo kirjastaan Kulkija Venetsiassa

Säveltäjä Eero Hämeenniemi eläytyy 1600-1700 luvun venetsialaiseen musiikkielämään ja sen tekijöihin avaten uuden näkökulman kaupunkilaisten elämään. Tarina avaa portit myös luostareihin, orpokoteihin, juutalaisten ghettoon ja kaupungin ilotaloihin. Kiehtovaa Venetsian historiaa sekä uusia ajatuksia niin menneestä kuin nykyisestäkin Venetsiasta.HUOM! Esitelmä alkaa jo klo 17, koska Metso on elokuussa auki vain klo 19.00 asti.

Tiistai 13.9.2022 klo 18 Pääkirjasto Metso, Kuusi-sali

Regina Wainstein ja suurlähettiläs Pauli Mäkelä: ”Memorie d’Europa – Lia Wainstein, un’intellettuale libera del Novecento”

Regina Wainsteinin esittelee kokoamansa teoksen, joka sisältää hänen tätinsä, toimittaja Lia Wainsteinin 1900-luvulla julkaisemia, kulttuurisia ja poliittisia aiheita käsitteleviä artikkeleita. Toisena esittelijänä on suurlähettiläs Pauli Mäkelä, joka toimi Suomen Italian suurlähettiläänä vuosina 2006–2010.

Keskiviikko 5.10.2022 klo 18 Kulttuuritalo Laikku, musiikkisali

Taiteentutkija ja tietokirjailija Liisa Väisänen: Italialainen ooppera

Ooppera ja Italia kuuluvat yhteen aina siitä saakka, kun ooppera syntyi. Ooppera saattaa jopa olla kaikista taiteen muodoista italialaisin: näyttävyyttä, dramatiikkaa ja luovuutta.Ooppera syntyi Firenzessä, löysi muotonsa Mantovassa ja saavutti suuren suosionsa viimeistään Italiassa kehitetyn Bel canton aikana.

Tämä Laikussa järjestettävä tilaisuus on maksuton vain Tampereen Dante Alighieri -yhdistyksen jäsenille. Muilta osanottomaksu 5 euroa, joka suoritetaan käteisellä esitelmän alussa. Varaathan tasarahan, kiitos!

Keskiviikko 16.11.2022 klo 18 Pääkirjasto Metso, Kuusi-sali

Elina Suolahti: Makumatka Venetoon kirjailijoiden kyydissä

Minkä luonteinen on henkilöhahmo, joka tarjoaa Carlo Goldonin näytelmässä vierailleen “intingoletti e salsette”? Mitä elämän myrskyjä enteilee Antonio Fogazzaron romaanin Piccolo mondo antico päähenkilöille tarjottu “minestra senza formaggio”?  Ja miksi juuri Venetsiassa – Tiziano Scarpan mukaan – alettiin nauttia aperitiivia nimeltä ”spritz”?