SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

Tiistaina 24.1.2023 klo 18 Pääkirjasto Metso, Kuusi-sali

Fiorello Di Silvestre: Sbarchiamo a Procida ed Ischia!

Già ai tempi dell’antica Roma queste isole offrivano riposo e cure a molti aristocratici della capitale. Non c’è dubbio che visitare Ischia e Procida non offre solo belle spiagge per rilassarsi, ma storia e cultura. Durante la conferenza verranno fornite anche alcune informazioni pratiche utili a chi intende programmare un viaggio a Ischia e Procida.

La conferenza è in italiano.

 

Tiistaina 21.2.2023 klo 18 Pääkirjasto Metso, Kuusi-sali

Taru Heinonen: Scuola Grande di San Marco – venetsialaista hyväntekeväisyyttä ja taidetta

Taidehistorioitsija Taru Heinonen kertoo venetsialaisten taidekoulukuntien historiasta ja erityisesti tämän komean ”scuolan” vaiheista ja sen taidekokoelmasta, johon kuuluu muun muassa Jacopo Tintoretton upeita maalauksia.

Ennen esitelmää pidetään yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous klo 17.15 alkaen.  

Tiistai 21.3.2023 klo 18 Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali

Pauli Mäkelä: Napoleon ja Rooman myytti

Suomen pitkäaikainen Italian-suurlähettiläs Pauli Mäkelä pitää esitelmän Napoleonin suhteesta antiikin ja uuden ajan Roomaan. Esitelmä perustuu Rooman Trajanuksen kauppahallien museossa 2021 pidetyn näyttelyn Napoleone e il mito di Roma -näyttelyyn ja muuhun Napoleonille läheisen Italia-suhteen historiaan ja aineistoon.

Mercati di Traianon näyttelyn linkki: http://www.mercatiditraiano.it/it/mostra-evento/napoleone-e-l-archeologia)