SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI

Tampereen Dante Alighieri-yhdistys

25.1. FM Kalle Mäkelä esitelmöi otsikolla ”Laukaus pinjametsässä – Ettore Mutin kuolema ja elämä”

22.2. Yleisen kirjallisuuden emeritusprofessori Hannu K. Riikonen esitelmöi Triesten alueen kirjailijoista.

23.3. Dott. Enrico Garavelli puhui aiheesta ”Paolo Emilio Pavolino e la Finlandia”.

26.4. Vietimme Dante-päivää esitelmätilaisuuden merkeissä. Prof. Elina Suomelan aiheena oli ”Giallot Italian kirjallisuudessa”.

27.9. Dos. Katariina Mustakallion aiheena oli ”Rooman satamakaupungin Ostian elämää keisariajalla”. Dos. Mustakallio on ollut tänä kesänä Roomassa tekemässä tutkimuksia tästä aiheesta, joten saimme aivan tuoretta tietoa.

25.10. vieraamme oli Italian kulttuuri-instituutin johtaja Helsingistä, Dott. Pietro Roselli. Hän on perehtynyt erityisesti kirjailija Camillerin teoksiin, niinpä esitelmän otsikko oli ”Andrea Camilleri: Non solo Montalbano”. Esitys oli italiankielinen.

30.11. Syyskauden viimeisen tilaisuutemme kruunasi FM, tutkijatohtori Liisa Väisänen. Jatkoksi edellisille esityksilleen hän kertoi Italialle tyypillisistä asioista otsikolla ”Mitkä kymmenen asiaa Italiassa pitäisi nähdä”.